Karierni sejem
Datum objave: 6. 11. 2017

karierni sejem_pasica.png


KDAJ IN KJE?

V petek, 10.11.2017, od 8:00 do 18:00, v dvorani Tabor.

KOMU JE NAMENJEN?

Osnovnošolcem, srednješolcem, šolskim svetovalcem in tudi njihovim staršem, da bodo seznanjeni s posameznimi izobraževalnimi programi na srednjih šolah v Mariboru. Prav tako bo na sejmu predstavljeno kako nadaljevati poklicno pot po srednji šoli, kjer bodo predstavljene različne študijske smeri.

VLOGA GOSPODARSTVA

Vljudno vabimo k sodelovanju gospodarstvo, podjetja, člane zbornic, da se pridružijo na Kariernem sejmu in predstavijo posamezne poklice v živo z lastnimi zaposlenimi. Gospodarstvo ima tokrat priložnost, da nagovarja bodoč kader in jim predstavi kako delo poteka v praksi in kako lahko začnejo že z morebitno prakso med šolanjem.

KAJ BODO VIDELI OBISKOVALCI? 

Mladi bodo spoznali posamezne poklice, se morda znebili predsodkov do posameznih poklicev  v gospodarstvu in se hkrati seznanili s potencialnimi delodajalci in možnostmi prvih zaposlitev ali opravljanja praks.   Prav tako se bodo lahko dijaki mariborskih srednjih šol seznanili z možnosti posameznih študijskih programov na posameznih fakultetah.

POSLANSTVO

Poslanstvo kariernega sejma je informiranje mladih o možnostih nadaljnjega kariernega razvoja, pri čemer prispevamo k večji motivaciji mladih in jih želimo navdušiti za posamezne poklice, ki so aktualni v gospodarstvu in omogočajo lažji prehod do zaposlitve. Poslanstvo Kariernega sejma je povezava med šolstvom in potjo do zaposlitve.


2-KarierniSejem2017.jpg 

​Izvajalci

Mestna občina Maribor v partnerskem sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Univerzo v Mariboru in Zavodom RS za zaposlovanje Območna služba  Maribor, Športnimi objekti Maribor ter predstavniki ravnateljev osnovnih in srednjih šol.​


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava