Partnerji projekta eGUTS na 2. sestanku v Mariboru
Datum objave: 12. 10. 2017

V okviru evropskega projekta eGUTS je med 2. in 4. oktobrom na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, potekal drugi sestanek partnerjev projekta eGUTS. 


standard logo image - eGUTS_small.png


V projektu eGUTS si partnerji prizadevajo izkoristiti potenciale za e-mobilnost v osmih podonavskih mestih in širiti zavedanje o e-mobilnosti v regiji in izven. V okviru projekta bodo izvedene pilotne  postavitve polnilnih postaj in izposoje električnih vozil skupaj z aplikacijo, ki bo omogočala uporabo le-teh. Hkrati bodo sodelujoča mesta oblikovala svoje lokalne akcijske načrte za uvajanje električne mobilnosti, njihove izkušnje bodo vključene v pripravo Strategije za e-mobilnost v Podonavju. Slovenska partnerja v projektu sta Univerza v Mariboru in Mestna občina Velenje. 

Poglavitne teme drugega sestanka partnerjev so bile aktivnosti priprave podlag za pripravo lokacijskih načrtov, elementi eGUTS aplikacije in ustanovitev Regionalnih strateških platform, ki združujejo deležnike mobilnosti v urbanih področjih. Projektnega sestanka so se udeležili tudi mednarodnega člani strokovnega odbora, ki so pomembno prispevali k razpravi.

eGUTS_20171002_31_1m.jpg

Več informacij o projektu tukaj


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Prijava