Vabljeni na Joint staff training event
Datum objave: 12. 09. 2017


V okviru Erasmus+ projekta »European network of academic integrity« (http://www.academicintegrity.eu/wp/)  se sodelujoči ukvarjajo s promocijo vrednot, vezanih na akademsko integriteto. V projektu sodeluje dvanajst partnerjev iz enajstih držav, eden izmed njih je tudi Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. 


EN.png


Projekt se je začel izvajati septembra 2016 in bo trajal do konca avgusta 2019. V okviru projekta se bo vzpostavila mreža akademskih inštitucij, ki bodo izmenjevale znanje, razvijale učna gradiva in učna orodja, organizirale konference, delavnice in druge dogodke, razvijale orodja za preverjanje stopnje akademske integritete na akademskih inštitucijah in definirale predloge za interne pravilnike, vzpostavitev procesov ozaveščanja, preventive in sankcioniranja ter ovrednotenje stopnje akademske integritete. 
 
V okviru projekta bo 13. in 14. septembra potekal dogodek »Joint staff training event«, namenjen zaposlenim in študentom na akademskih inštitucijah, da se bolje spoznajo s temami, vezanimi na akademsko integriteto. 
 
V sredo, 13. septembra bo izvedenih sedem delavnic na Univerzi v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (Koroška cesta 46 v Mariboru) in v Univerzitetni knjižnici Univerze v Mariboru (Gospejna ulica 10 v Mariboru).  Delavnice so namenjene zaposlenim, študentom in knjižničarjem in so vezane na področja akademske integritete, etike pri biomedicinskih raziskavah in odkrivanja plagiatorstva.
 

V četrtek, 14. septembra pa bo potekala konferenca na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (Masarykova 16 v Ljubljani).  Predavatelji bodo predstavili zanimive teme iz področja akademske etike, bioetike, plagiatorstva, izvajanja študijskih obveznosti za nekoga drugega, izdelave etične infrastrukture in strategije kako izboljšati akademsko integriteto. 

Več informacij o konferenci in delavnicah ter obvezni registraciji dobite na spletni strani http://enai-jste.um.si/. Število mest omejeno.


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Prijava