V Mariboru poteka 22. strokovna konferenca OTS 2017
Datum objave: 13. 06. 2017

Inštitut za informatiko Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru organizira 13. in 14. junija 2017 dvodnevno strokovno konferenco OTS 2017 sodobne informacijske tehnologije in storitve. Ni dvoma, da informatika in informacijske tehnologije že več desetletij predstavljajo gonilo inovacij na vseh področjih poslovanja podjetij ter ži​vljenja posameznikov. Na letošnji, že 22.  konferenci OTS 2017 se bo v Mariboru zbralo več kot 200 informatikov in IT strokovnjakov iz Slovenije in tujine. Predavatelji prihajajo iz prodornih IT podjetij, ki svoje znanje, storitve in rešitve uspešno tržijo na globalnih trgih vse od Avstralije, Filipinov, Kitajske, Rusije, Irana, držav Evropske unije in Švice do ZDA in Južne Amerike. Konferenca bo potekala prostorih Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.
V predstavitvah bodo avtorji prispevkov, ki so objavljeni v obsežnem konferenčnem zborniku, naslovili številne aktualne izzive, tehnologije in pristope, kot so BlockChain, BizDevOps, zabojniki, agilni procesi, neprekinjeno zagotavljanje kakovosti, brezstični uporabniški vmesniki, internet stvari, sodobne spletne tehnologije, realnočasovni splet, velepodatki ter metode umetne inteligence in strojnega učenja. Predstavljene bodo tudi izkušnje tistih, ki načela in principe digitalne preobrazbe že udejanjajo, pri tem pa ustrezno skrb posvečajo zagotavljanju informacijske varnosti in zasebnosti. Udeleženci konference bodo lahko svoje znanje in veščine obogatili na treh poglobljenih delavnicah, in sicer o platformi Angular, uporabi oblačnih storitev in analitike pri razvoju rešitev v domeni Interneta stvari ter programskem okolju in jeziku Pharo. Dogajanje na konferenci bo popestrilo vabljeno predavanje dr. Ducassa iz inštituta INRIA, največje francoske raziskovalne organizacije na področju računalništva in informatike. V sklopu družabnega srečanja bo nastopila skupina TABU skupaj z mešanim pevskim zborom FERI, udeležencem pa bo pot do uspeha predstavil tudi dr. Simon Jurič, direktor podjetja Inova IT, ki je generalni pokrovitelj letošnje konference. 


Več informacij o dogodku in program konference: www.ots.si


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Prijava