VABILO na prireditev Regionalno-razvojne zgodbe – vrtnice in vino
Datum objave: 29. 05. 2017

vrtnice-fb-cover.png


Univerza v Mariboru vas v sodelovanju s Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru in Občino Hoče – Slivnica vljudno vabi na prireditev Regionalno-razvojne zgodbe – vrtnice in vino, ki se bo odvijala v sredo, 7. junija 2017, ob 16.30 uri, v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru (Pivola 10, Hoče).


V prijetnem in idiličnem okolju bodo članice Univerze v Mariboru predstavile številne uspešne že izvedene razvojno – raziskovalne projekte, ki so nastali tudi kot plod partnerskega sodelovanja Univerze v Mariboru z lokalnimi skupnostmi in gospodarstvom. Ponosni smo, da bomo ob tej priložnosti tudi razglasili ime najboljšega študenta Univerze v Mariboru in podelili nagrade najboljšim za njihovo študijsko odličnost. Skupaj z botri Botaničnega vrta pa bomo zasadili drevesa in tako soustvarili alejo čudovitih japonskih češenj.


Prireditev se bo zaključila z družabnim dogodkom Vrtnice in vino, kjer se bosta združila glasba ter vrhunska vina in hrana lokalnih ponudnikov.

 

Program prireditve:

16.30 – OTVORITEV POHORSKE TRŽNICE LOKALNIH PRIDELOVALCEV

17.15 – REGIONALNO-RAZVOJNE ZGODBE UNIVERZE V MARIBORU

Srečanje predstavnikov Vlade RS, lokalnih skupnosti, akademske skupnosti in študentov.

Predstavitev razvojnih aktivnosti članic UM v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi in gospodarstvom.

​​​PODELITEV NAGRADE NAJBOLJŠEMU ŠTUDENTU UNIVERZE V MARIBORU

​​Simbolna zasaditev dreves v okviru botrstva Botaničnega vrta Univerze v Mariboru.

19.00 – KONCERT Z DEGUSTACIJO VRHUNSKIH VIN IN HRANE

​Degustacija vrhunskih štajerskih vin ter hrane lokalnih ekoloških in turističnih kmetij, ki jo bo otvorila Vinska kraljica Slovenije.

POSEBNA  GLASBENA GOSTJA DARJA ŠVAJGER

​Nastop študentov Oddelka za glasbo Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru.Vljudno vabljeni na popoldansko in večerno druženje v cvetoč ambient Botaničnega vrta Univerze v Mariboru, kjer vas bomo presenetili z neštetimi zgodbami in razvajali vaše čute z glasbo ter dobrotami.


Cena vstopnice je 15 EUR, za študente 10 EUR.  

Vstopnice bodo na voljo na blagajni Botaničnega vrta.

Število vstopnic je omejeno.  Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Prijava