Prof. dr. Mitja Kaligarič med finalisti na izboru Mentor leta 2016
Datum objave: 24. 03. 2017

​Prof. dr. Mitja Kaligarič s Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru je bil na izboru »Mentor leta 2016« izbran med 5 najboljših mentorjev preteklega leta. Izbor, ki je letos potekal že osmič, je namenjen promociji dobrih mentorskih praks v znanstvenem prostoru.

 

Prof. dr. Kaligariča je za nagrado Mentor leta 2016 nominiral doc. dr. Daniel Ivajnšič, ki je ob prijavi nominacije zapisal: ˝Prof. dr. Mitja Kaligarič je prav gotovo vzornik ne le z vidika znanstveno-raziskovalnega in pedagoškega dela temveč tudi z vidika organizacijskega, vodstvenega in osebnega pristopa do zaposlenih. Vedno skrbi, da je vzdušje v svoji skupini pozitivno, sproščeno in »zdravo« tekmovalno. Pravila igre ima jasno definirana, poudarek je na poštenosti in ostalih predvsem življenjskih vrednotah. Vsekakor je kot vrhunski mentor predstavnik tistih akademikov, ki zelo motivirajo mlajšo generacijo in z svojim delom povečujejo kakovost Univerz in na ta način zelo dobro uresničujejo poslanstvo tovrstnih inštitucij


mentor.jpg


​Izbor »Mentor leta 2016« je potekal v sredo, 22. marca 2017 na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Mentor leta je postal dr. Mario Poljak z Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete UL, ki ga je petčlanska komisija izbrala med 101 nominiranimi mentorji. Poleg njega so kipec domov odnesli tudi prof. dr. Marko Stabej s Filozofske fakultete UL, prof. dr. Mitja Kaligarič s Fakultete za naravoslovje in matematiko UM, doc. dr. Al Vrezec z Nacionalnega inštituta za biologijo in doc. dr. Kristina Žužek Rožman z Inštituta Jožef Stefan.

 

Podelitve se je udeležilo okrog 100 gostov, po njej pa je potekala še okrogla miza, kjer so sodelujoči izmenjali mnenja in izkušnje o tem, kaj pomeni biti dober mentor doktorskemu študentu. Kot pomembne lastnosti mentorja so izpostavili, da vsaj toliko posluša, kot govori, ter da se je pripravljen ves čas učiti. 


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava