36. mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih znanosti
Datum objave: 20. 03. 2017

​Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru že 36. organizira konferenco o razvoju organizacijskih znanosti. Gre za konferenco z najdaljšo tradicijo na Univerzi v Mariboru, ki vsako leto poveže študente, raziskovalce, gospodarstvenike in predstavnike javne uprave, ki delujejo na področju organizacije in managementa.


Tema letošnje konference je Odgovorna organizacija. Živimo namreč v času, ko se identiteta organizacije izkazuje z njenim vsestranskim odgovornim ravnanjem in se vrednost organizacije odraža pri zaposlenih, potrošnikih in uporabnikih storitev.


Konferenca bo potekala od srede 22. marca do petka 24. marca 2017 v Kongresnem centru Portus v hotelu Slovenija. V sklopu njenega programa, se bo zvrstilo preko sto referatov in prispevkov v okviru različnih sekcij, organizirani pa bodo tudi drugi vzporedni dogodki, ki bodo obogatili program te tradicionalne konference.  


V četrtek, 23. marca, se bodo ekipe študentov v so organizaciji Fraportove letalske akademije in Fakultete za organizacijske vede UM pomerile na mednarodnem študentskem tekmovanju v študiji primera, ki študentom omogoča v času študija pridobiti širši vpogled v področje uporabnega znanja in sodelovanje pri iskanju rešitev, ki jih zahtevajo sodobni izzivi tako domačega kot tujega okolja.


V sklopu četrtkovega konferenčnega programa bo v sodelovanju med Fakulteto za organizacijske vede UM, Uradom RS za meroslovje, Ministrstvom za javno upravo, Gospodarsko zbornico Slovenije in Obrtno zbornico Slovenije potekal dogodek Poslovna odličnost organizacij, na katerem bodo predstavniki zasebnega in javnega sektorja predstavili dobre prakse in izkušnje s področja poslovne odličnosti.


Poseben dogodek bo tudi v petek, 24. marca, ko bo Fakulteta za organizacijske vede UM skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Olimpijskem komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez, organizirala dogodek z naslovom Dvojna kariera športnikov in družbena odgovornost v Sloveniji, ki se bo zaključil z okroglo mizo  na kateri bodo sodelovali predstavniki zakonodajalcev, športnikov, športnih organizacij in sponzorjev.


Fakulteta za organizacijske vede UM v domačem in mednarodnem okolju neprestano usmerja pozornost v trajnostni razvoj in družbeno odgovorno ravnanje. Poleg osnovnega poslanstva izobraževanja in raziskovanja, se s tovrstnimi dogodki kot je tradicionalna mednarodna konferenca v Portorožu, trudi in uspeva dosegati odmevnost po najvišjih kazalnikih kakovosti ter vzpostavlja most znanja in izkušenj med različnimi deležniki, s čimer prispeva k bolj odgovorni in sodobno usmerjeni družbi. 


Več na spletni strani konference.​ Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Prijava