Na 28. zimski univerzijadi Univerzo v Mariboru zastopali trije športniki
Datum objave: 15. 02. 2017

​Slovenska študentska univerzitetna športna reprezentanca se je med 29. 1. in 9. 2. 2017 mudila na 28. zimski univerzijadi. Številčno sicer skromna ekipa je z dvema srebrnima odličjema slovenijo uvrstila na devetnajsto mesto na lestvici 56 držav udeleženk.

 

Tokratno zimsko univerzijado je gostila Republika Kazahstan v srednjeazijskem mestu Almati. Nekaj več kot 2.000 športnikov študentov iz šestinpedesetih držav je nastopilo v dvanajstih zimskih športih.

 

Vseslovenska univerzitetna športna odprava na 28. zimski univerzijadi je štela trinajst športnic in športnikov iz štirih slovenskih visokošolskih zavodov. Univerzo v Mariboru so zastopali trije športniki. 


slovenska_univerzitetna_reprezentance.jpg

 

Vsi naši športniki so se izkazali ter zelo dobro zastopali slovenske barve. V konkurenci šestinpetdesetih držav je maloštevilna slovenska ekipa zasedla končno devetnajsto mesto. Največ odličij so osvojili študenti iz Ruske federacije, ki jo jim sledili študenti iz države organizatorice – Kazahstana. Na tretjem mestu so pristali študenti iz Južne Koreje.

 

Med slovenskimi športniki študenti je najbolj zablestela alpska smučarka Desiree Ajlec, študentka prvega letnika Ekonomsko poslovne fakultete Univerze v Mariboru, ki se je v veleslalomski tekmi zavihtela na odlično drugo mesto. To je bil njen do sedaj najboljši smučarski dosežek v karieri.


 desiree_ajlec.jpg

Dobre rezultate je dosegla tudi smučarsko skakalna ekipa Univerze v Ljubljani, ki je na moški moštveni tekmi na skakalnici K95 zasedla izjemno drugo mesto. S srebrnim odličjem so se okitili Anže Lavtižar, Andraž Modic in Aljaž Vodan.


 medaljisti.jpg

Več o udeležbi slovenske univerzitetne reprezentance na 28. Zimski univerzijadi lahko preberete na spletni strani Slovenske univerzitetne športne zveze www.susa.org.

 

Udeležbo slovenskih športnikov študentov  na 28. Zimski univerzijadi so omogočili: Fundacija za šport, Študentska organizacija Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Smučarska zveza Slovenije ter Zveza drsalnih športov Slovenije.


Vir in foto: SUSA

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava