Na 28. Zimski univerzijadi v Kazahstanu tekmujejo tudi študenti Univerze v Mariboru
Datum objave: 1. 02. 2017

28. Zimska univerzijada se je uradno začela. Tokrat se ta odvija v mestu Almati, ki se nahaja v jugozahodnem delu Kazahstana, v bližini Kirgizistana in Kitajske. Na dolgo pot se je odpravila tudi slovenska izbrana vrsta.


20170129_WUNI_Jozak (2).jpg

Odvili pa so se tudi že prvi nastopi slovenskih študentov in študentk, med njimi sta tudi študenta Univerze v Mariboru. Na belih strminah so se merili fantje in dekleta. Na sporedu je bil super veleslalom. Dekleti sta na zelo ledeni progi nastopili solidno. Desiree Ajlec, študentka Ekonomsko poslovne fakultete Univerze v Mariboru, je dosegla dobro 13. mesto. Ana Zimšek s Fakultete za menedžment Univerze na Primorskem je zaradi bolečin v gležnju nastopila nekoliko z rezervo in končala na 27. mestu.


Jan Napotnik, študent Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, po večji napaki ni bil več v igri za vrh in je preizkušnjo končal na 31. mestu. Žan Kralj, študent Fakultete za organizacijske vede Univerze v Mariboru, pa je napravil le nekaj manjših napak in se uvrstil na zelo dobro 9. mesto.


Nejc Stanek, študent Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani, je nastopil v smučarskem teku. V preizkušnji na 10 kilometrov v klasični tehniki s posamičnim štartom. Po težavah v drugem kilometru je na koncu osvojil 86. mesto, a pravi, da vidi še prostor za izboljšave ter da se veseli nastopa v šprintu.

Smučarji skakalci so za sedaj le preizkusili skakalnico K-95 v skakalnem centru Sunkar. Sledi pa tudi tekmovanje v umetnostnem drsanju. Odpravo na 28. Zimsko univerzijado v Kazahstan so podprli Študentska organizacija Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje RS, Fundacija za Šport ter medijska partnerja Val 202 in EkipaSN.

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava