FOKUS FF
Datum objave: 10. 01. 2017

fokus_ff.png


Filozofska fakulteta UM že drugič pripravlja niz kratkih predavanj iz različnih področij humanistike in družboslovja. Premierni dogodek FOKUS FF je leta 2015 je naletel na odličen odziv, zato ga letos Filozofska fakulteta organizira ponovno, tokrat v prenovljenem amfiteatru.Fokus FF bo potekal v torek, 17. 1. 2017, ob 17. uri. Namen dogodka je potencialnim in aktualnim študentom, pa tudi širši javnosti, predstaviti Filozofsko fakulteto in njene vsebine skozi kratka predavanja izbranih predavateljev iz širokega nabora družboslovnih in humanističnih ved.

Pestro obarvan program skuša razrešiti dileme, opozoriti na družbene probleme, spodbuditi željo po raziskovalnem udejstvovanju ter pozivati k razmišljanju, diskusiji in akciji. Inovativne ideje običajno nastajajo dlje časa, vendar pa se lahko v človeku zasadijo zelo hitro. Predavanja nekaterih najzanimivejših predavateljev fakultete bodo zato omejena na 10 minut. Predavatelji se bodo sprehodili po psiholoških ozadjih popularnih selfijev, analizirali zvezo med percepcijo begunske krize in predstavami o turških vpadih, razmišljali o tem, kaj nam na področju dela prinašajo nove tehnologije ter mnogo več.

Vse predstavljene ideje bodo v celoti dostopne širši javnosti tudi po dogodku, saj bodo predavanja snemana in objavljena na različnih spletnih mestih.

Več informacij!

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Prijava