Humanitarno obarvan zaključek leta na Študentskem svetu Univerze v Mariboru
Datum objave: 21. 12. 2016

V trenutnem prazničnem času sreče in veselja ter neizmerne radosti, ki se nam porajajo ob trenutkih preživetih z našimi najbližjimi, študenti in zaposleni Univerze v Mariboru niso pozabili na tiste, potrebne pomoči.

 

Študentski svet Univerze v Mariboru je, v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor, tradicionalno organiziral dobrodelno akcijo zbiranja igrač in sladkarij za otroke iz socialno ogroženih družin, ki se je uspešno zaključila v začetku tega tedna. Akcija je letos potekala že četrto leto zapored, vsako leto pa je odziv boljši in večji. Zbrane sladkarije in igrače sta prevzela predstavnika Zveze prijateljev mladine Maribor, namenjene pa so za obdarovanje, ki je potekalo v Domu ustvarjalnosti mladih. Del je ostal še za otroke, ki bodo prihodnji teden počitnice preživljali v Domu Miloša Zidanška na Pohorju.

Foto1_med.jpg

Stanka Damjan, predsednica socialno humanitarne komisije pri Društvu prijateljev Maribor, je ob pogledu na zbrane dobrine povedala: "Prednovoletni čas je čas za velike in majhne želje velikih in majhnih src. A kaj, ko je stiska ob izgubi službe, dela, zdravja in morda še česa tista, ki želje postavi na realna tla. Zato vsako leto pomočniki dedka Mraza komaj čakamo, kdaj se bomo lahko spet odpravili po igrače, sladkarije, knjige in drobne pozornosti, ki jih za nas prijazno zbirajo študenti na mariborski univerzi. Hvala vsem in vsakemu posebej za trud in dobro voljo. Hvala za veselje in nasmehe otrok, ki ste jih s tem pričarali. Hvala, da ste se odločili spreminjati svet na bolje."

 

Vsem študentom in zaposlenim, ki so sodelovali se je v imenu ŠSUM zahvalila tudi Špela Mlakar, predsednica stalne delovne komisije za socialne zadeve ŠS UM in dodala: "Za nami je že četrta uspešna akcija "Za igriv otroški nasmeh"' in v Študentskem svetu Univerze v Mariboru smo zelo veseli, da je akcija iz leta v leto uspešnejša. Tudi letos smo študentje in zaposleni zbrali neverjetno veliko igrač, sladkarij, knjig in mnogo drugih pozornosti. Zveza prijateljev mladine pa nam je ponovno omogočila, da smo pri obdarovanju otrok tudi sodelovali in tako bili priča neizmeremu veselju otrok ob pogledu na darila. To je za nas najlepše darilo in potrditev, da smo akcijo uspešno izpeljali. "

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Prijava