Doc. dr. Aleš Zamuda, prejemnik nagrade "Danubius Young Scientist Award" za Slovenijo v letu 2016
Datum objave: 26. 08. 2016

Iskrene čestitke doc. dr. Alešu Zamudi, članu Inštituta za računalništvo, letošnjemu prejemniku nagrade "Danubius Young Scientist Award" za Slovenijo.

 zamuda.png

Omenjeno nagrado so avstrijsko zvezno Ministrstvo za znanost, raziskovanje in ekonomijo (BMWFW) in Inštitut za podonavsko regijo in centralno Evropo (IDM) zasnovali leta 2011 z namenom počastiti posameznike z izjemnimi dosežki, znanstvenimi rezultati in produkcijo v povezavi s podonavsko regijo, ki jo zajemajo naslednje države: Avstrija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Nemčija, Madžarska, Moldavija, Črna gora, Srbija, Slovaška, Slovenija, Romunija in Ukrajina. Nagrada je vsako leto podeljena 14. mladim znanstvenikom, vsakemu iz ene države, ki je del strategije EU za Podonavje.​


Kandidati za Scientist Award Danubius lahko prihajajo iz vseh znanstvenih disciplin, predlaga pa jih lahko Univerza ali posamezna fakulteta. Vsaka Univerza lahko imenuje oz. predlaga le tri kandidate, ki pa lahko prihajajo iz različnih fakultet, inštitutov ali raziskovalnih skupin. Strokovna žirija nato pregleda prijave in najvišje uvrščeni kandidat posamezne države pride v ožji krog, kot prejemnik nagrade. Nagrada je FERI podeljena že drugič, v lanskem letu je nagrado prejel doc. dr. Domen Mongus.


Namen nagrade je izpostaviti znanstveno delo in talent mladih znanstvenikov in izboljšati prepoznavnost znanstvene skupnosti v regiji. Poleg tega pa nagrada spodbuja mlade znanstvenike, da se vključijo v znanstvenem proučevanju večplastnih vprašanj in vprašanj povezanih s Podonavjem.


Podrobnosti glede raziskovalnega dela dr. Aleša Zamude najdete na http://labraj.feri.um.si/~ales. Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava