ZAKAJ JE UNIVERZA V MARIBORU PRAVA IZBIRA?
Datum objave: 13. 12. 2016

logotip-UM.png


ZAKAJ JE UNIVERZA V MARIBORU PRAVA IZBIRA? 


Razvoj prvega slovenskega nanosatelita, ki bo poletel v vesolje; uspehi ekipe mariborskih študentov pri projektu Študentska formula; konstantni uspehi na mednarodnem študentskem tekmovanju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja Imagine Cup; pomemben prispevek naših fakultet pri razvoju letalskega prometa na električni pogon v sklopu projekta HYPSTAIR; prestižna nagrada Reimagine Education za projekt Demola - povezovanje študentov s konkretnimi težavami podjetij – ki je Univerzo v Mariboru postavila ob bok najboljšim univerzam; so le nekateri od odmevnejših uspehov predstavnikov Univerze v Mariboru.


Univerza v Mariboru hitro razvija nova področja delovanja, preizkuša nove metode študija in išče nove načine povezovanja s svojim okoljem. Da gremo v pravi smeri, pričajo tudi številna mednarodna priznanja. Tako smo se na mednarodni Timesovi lestvici, ki ocenjuje kako univerze uresničujejo svoja temeljna poslanstva na različnih področjih, uvrstili med najboljše univerze na svetu in zasedli najvišje mesto med slovenskimi univerzami. Prav tako so nas tuji študentje v letu 2014 nagradili s priznanjem za dobro počutje tujih študentov na visokošolskih inštitucijah.


Univerza v Mariboru je tako doma in v svetu prepoznana kot univerza, ki motiviranim študentom nudi odlično izkušnjo študija in iz katere izhajajo vrhunski diplomanti


​Postanite tudi sami del te ustvarjalne in razvojno usmerjene zgodbe!
Objavljen je Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2017/2018. Prvi prijavni rok poteka do 3. marca 2017, prijavo pa je mogoče oddati elektronsko, na spletnem portalu eVŠ​.​Informacije o študijskih programih na fakultetah:
Študentski domovi Univerze v Mariboru omogočajo študentom ugodno in kvalitetno namestitev v času študija. Več kot 50 letne izkušnje s številnimi generacijami študentov so pripomogle k ustvarjanju optimalnih pogojev za uspešen študij, zagotavljanju sodobne infrastrukture za številne obštudijske dejavnosti in športne aktivnosti. Študentski domovi se nahajajo v petih naseljih (Gosposvetska, Tyrševa, Lent, Smetanova, Quadro) s kapaciteto 2867 ležišč, od tega je več kot 600 ležišč v enoposteljnih sobah. 


​​​​​
 

​​

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Prijava