​Asistent Fakultete za energetiko na reliju Dakar
Datum objave: 15. 01. 2016

​Reli Dakar je zagotovo ena izmed najekstremnejših in najnevarnejših avto-moto dirk na svetu. Reli se izvaja vse od leta 1979, trase pa se zaradi varnostnih, političnih in drugih razlogov v zadnjem času zelo spreminjajo.  Letos dirka poteka na trasi Buenos Aires – Salta-Rosario in je razdeljena na 13 etap, na katerih sodelujejo motorji, avtomobili in tovorna vozila.


SimonMarcic.jpg


Edini slovenski udeleženec na reliju Dakar v letu 2016 je Simon Marčič, ki je na reliju sodeloval že v letu 2014. Takrat je po hudem padcu v tretji etapi moral zaključiti dirko. Letos Simon, sicer asistent na Krško-Velenjski Fakulteti za energetiko, nastopa v kategoriji Malle Moto, kjer tekmovalci nimajo možnosti asistence.


SimonMarcic2.jpg


Tudi letos ima Simon kar nekaj težav, saj je ob koncu 4. etape doživel hud padec, ki je bil posledica trka z avtomobilom. Kljub natrganim ramenskim vezem, izpahnjeno ključnico ter zlomom palca pa Simon navkljub bolečinam nadaljuje in je v takšnem stanju uspel prevoziti že devet etap.


Držimo pesti, da Simon uspešno zaključi celotno traso relija Dakar. 

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava