Dve srebrni in dve bronasti medalji za slovenske izumitelje v Južni Koreji
Datum objave: 10. 12. 2015
​V Seulu v Južni Koreji je od 26. do 29. novembra 2015 potekal tradicionalni mednarodni sejem inovacij SIIF, ki je nasploh po številu razstavljavcev – vsako leto jih sodeluje prek 700 iz več kot 30 držav – eden največjih sejmov inovacij na svetu.

Slovenske inovatorje je letos na SIIF-u zastopalo Združenje inovatorjev Bosne in Hercegovine (AIBIH), predstavili pa so se s šestimi izumi. Sejemska komisija, ki so jo sestavljale ekipe korejskih strokovnjakov za različna področja, je nagradila kar štiri od teh inovacij.

Srebrni medalji sta dobila Srečko Pisnik za pas za razbremenjevanje hrbtenice »EASEBelt« in Srečko Šorli za mehanizem, ki preprečuje razmajanje, snemanje in lomljenje lesenih ročajev različnih orodij, kot so npr. kladiva. Bronasti medalji pa sta prejela Iztok Fister, ml. in Iztok Fister iz Univerze v Mariboru za umetnega športnega trenerja, algoritem, ki posnema delovanje človeškega trenerja in Pia Alina Likar in prof. dr. Borut Likar za »Memomatiko«, didaktični pripomoček za krepitev spomina in osvajanje učne snovi.

razstavni-prostor-800.jpg

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava