Univerza v Mariboru prejela "Oskarja" za inovacije v visokem šolstvu za projekt DEMOLA
Datum objave: 27. 02. 2015

Kaj povezuje Harvard Medical school, National Taiwan University, University of Utah in Univerzo v Mariboru? Vse te institucije so dobitnice prestižne nagrade REIMAGINE EDUCATION AWARDS 2014.


Britansko podjetje QS Quacquarelli Symonds, ki ocenjuje univerze in jih razvršča na lestvico QS World University Rankings, se je v sodelovanju z Wharton School SEI Center Univerze v Pensilvaniji domislilo tega globalnega tekmovanja, da bi nagradilo najbolj inovativne pristope v visokem šolstvu in tako izboljšalo proces učenja ter zaposljivost diplomantov. Tekmovanje, na katerem je sodelovalo 427 univerz in podjetij iz 43 različnih držav je potekalo 9. decembra 2014 v Philadelphii v Združenih državah Amerike. Nagrade so bile razdeljene v 21  kategorij in jih je ocenjevalo 25 mednarodnih strokovnjakov za področje visokega šolstva. Med 21 zmagovalcev sta se uvrstili le dve evropski univerzi, poleg Univerze v Mariboru še Politecnico di Milano.


Univerza v Mariboru je nagrado prejela za uspešno implementacijo projekta DEMOLA v Sloveniji in je tudi pooblaščena za širitev projekta v JV Evropi. DEMOLA predstavlja inovativno platformo, preko katere se študenti povezujejo, združujejo in ustvarjajo inovativne produkte. Nagrado smo prejeli na področju umetnosti, humanistike in družbenih ved.

certigikat.jpg

Več o tekmovanju.

Priloge
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Prijava