Pomurske raziskovalne nagrade 2019
Datum objave: 2. 07. 2020


Vestnik Pomurska izobraževal​na fundacija (PIF) je že osemnajsto leto zapored podelila pomurske raziskovalne nagrade za najboljše magistrsko delo, delo aplikativnega pomena in doktorsko disertacijo.

 

Za svoja izjemna dela si je letos nagrado prislužilo šest mladih pomurskih raziskovalcev, štirje za magistrsko delo in dva za doktorsko disertacijo. Pet izmed šestih nagrajencev prihaja iz Univerze v Mariboru. Strokovna komisija, ki jo sestavljajo pomurski akademiki, člani Pomurske akademske znanstvene unije (PAZU), je odločila, da nagrado za najboljšo doktorsko disertacijo prejmeta Eva Klemenčič študentka Fakultete za naravoslovje in matematiko UM in Barbara Petovar študentka Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo UM, nagrado za najboljše magistrsko delo področja naravoslovja in tehnike so podelili Ines Flegar s Fakultete za farmacijo UL in Andreasu Sarjašu študentu Fakultete za strojništvo UM, nagrado za najboljše magistrsko delo področja družboslovja in humanistike, poimenovano tudi nagrada Antona Vratuše, pa Mateji Černjavič in Nini Balažek študentkama Filozofske fakultete UM.

 

Dr. Mitja Slavinec, predsednik uprave PIF, jim je čestital za to, kar so dosegli, in da se pri svojem delu niso zadovoljili povprečnostjo. Spregovoril je tudi pomenu znanja in poudaril, da se svojega znanja ne smemo bati. "Znanje šteje, še posebno pa to, kako ga znate aplicirati industrijo, gospodarstvo in družbo ter povezati teorijo prakso. Mnogi namreč ne izkoristijo svojih potencialov, ker se bojijo."  Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava