Ekološka hrana v gastronomiji - strokovni posvet in predstavitev Katedre za ekološko kmetijstvo na sejmu Narava zdravje v Ljubljani
Datum objave: 28. 10. 2019

K trajnostnemu in odgovornemu razvoju so se zavezali ključni deležniki slovenskega turizma in naj bi podpirali tudi ohranjanje in varovanje naravnih virov. Pogosto ponudniki v turizmu spregledajo, da so ekološka živila ključni temelj trajnostnega (butičnega, 5-zvezdničnega, zelenega) turizma in gostinstva. Ekološko pridelana živila imajo drugačno notranjo kakovost v primerjavi s konvencionalno oziroma industrijsko pridelanimi živili. Kako jih pravilno ponuditi v gostinstvu je bilo predstavljeno 24. oktobra 2019 v Ljubljani na strokovnem posvetu Ekološka hrana v gastronomiji, kjer so bili prikazani načini certificiranja ekološke ponudbe (dr. Martina Robačer in prof. dr. Martina Bavec, UM FKBV), primeri dobrih praks Biohotela s Krasa in gostilnice Pri damah iz Maribora​ https://www.youtube.com/watch?v=uiJr8lEMiOc in predstavljen tudi priročnik za gostince »Koraki do zaupanja vredne ekološke ponudbe v gastronomiji«, ki je dostopen na spletu.

 

natrure.png


Na sejemskem prostoru pa je vse​ dni na 9 m2 potekala tudi ciljna predstavitev zlasti dveh študijskih programov Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru (Ekološko kmetijstvo in Agronomija), zainteresirani pa so dobili informacije tudi o drugih možnostih študija na fakulteti.


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava