Didakt.UM namig: Kombinirajte poučevanje z MS Teams
Datum objave: 12. 09. 2019

​Iščete orodje oz. sodelovalno okolje za izvedbo skupinskega dela na daljavo? Vas zanimajo druge možnosti za izvedbo spletnega predavanja (webinarja)? Bi želeli povezati različna orodja iz družine Microsoft na enem mestu? Z digitalno identiteto UM vam je na voljo Microsoft Teams, ki povezuje uporabnike z namenom učinkovitejšega in enostavnejšega delovanja v spletnem okolju (npr. pogovori na daljavo, deljenje datotek, organiziranje aktivnosti). 


Microsoft Teams je eno izmed zadnjih orodij, ki se je pridružilo družini Microsoft. Pripravljeno je bilo v smislu povezovalnika vseh storitev znotraj Office 365 (npr. hramba datotek v OneDrive, soustvarjanje besedilnih dokumentov Word ali preglednic Excel, spletni pogovori s Skype za podjetja), hkrati pa naboru pridružuje možnost priključitve zunanjih orodij in storitev (npr. druge aplikacije, boti za podporo umetne inteligence). Uporabnikom tako ponuja dostop in soustvarjanje vsebin na enem mestu, kar se izkazuje predvsem v večji učinkovitosti osebnega dela in možnosti aktivnega sodelovanja za doprinos celotne ekipe.

 

Orodje lahko podrobneje spoznate na delavnici Kombinirajte poučevanje z MS Teams, ki bo potekala 25. septembra v prostorih Rektorata UM, in sicer v okviru Meseca e-izobraževanja. Na delavnici bomo na praktičnih primerih spoznali koncept kombiniranega poučevanja in pri tem uporabili orodje Microsoft Teams.


 teams_velika.png

Soustvarjanje vsebine in diskusija v MS Teams

 

V pedagoškem procesu bo Microsoft Teams nepogrešljiv kot podpora za skupinsko/timsko delo, kjer si študenti razdelijo naloge, se v zvezi aktivnostmi usklajujejo v videopogovorih in kasneje individualno opravijo dodeljeno delo (npr. glede na skupaj ustvarjene zapiske sestanka). Izvajalec pedagoškega procesa lahko na enostaven način izvede predavanja na daljavo (webinar) in s študenti deli posnetek za kasnejši ogled in osvežitev informacij ali samostojno delo, kot nadgradnjo druge aktivnosti. V najnaprednejši izvedbi pa se Microsoft Teams izkaže tudi za sledenje napredku in vpeljavo učne analitike, saj vključitev aplikacij po meri omogoča samodejno bdenje nad delom študentov in razbremeni administrativno vlogo predavatelja.

 

Več namigov, novic in aktivnosti Centra za podporo poučevanju UM najdete na spletni strani.

​​Center_logo.png


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava