Izmenjava izkušenj s Centrom za e-učenje SRCE v Zagrebu
Datum objave: 4. 09. 2019

​Center za e-učenje na Univerzi v Zagrebu (Centar za e-učenje Sveučilišnoga računskoga centra SRCE) nudi podporo fakultetam, pedagoškemu kadru in študentom pri uporabi tehnologij ter orodij za e-učenje.

Na dvodnevni izmenjavi izkušenj v Sveučilišnom računskom centru SRCE v Zagrebu je Center za podporo poučevanju UM podrobneje spoznal delovanje storitev Centra za e-učenje SRCE in njihovo sodelovanje s pedagoškim kadrom. 

srce1.png 

Iz leve proti desni: Miro Puhek, Natalija Špur, Eva Kranjec, Katja Breznik in Nataša Pavlič so obiskali Center za e-učenje SRCE v Zagrebu.


Izmenjava je bila namenjena splošnemu spoznavanju Centra za e-učenje SRCE,​ njegovih aktivnosti in dogodkov. Sledile so predstavitve uporabe in skrbništva učnega e-okolja Moodle (Merlin), osnovnih IKT tečajev za pedagoški kader in študente ter tečaja o CC licencah. Ogledali so si tudi podatkovni center SRCE.


srce2.png
Vodja Centra za e-učenje Sandra Kučina Softić je predstavila glavne dogodke in aktivnosti.

​​srce3.png

Ogled podatkovnega centra SRCE.


Deležni so bili predstavitev IKT licenc za preverjanje plagiatorstva in izbrane opreme (VCL: Virtual Computing Lab, VPS: Virtual Private Server) ter strategije za e-učenje Univerze v Zagrebu.

srce4.png

Emir Imamagić je predstavil VCL (Virtual Computing Lab) in VPS (Virtual Private Server) SRCA.


Dvodnevni obisk so zaključili z diskusijo o sodelovanju s pedagoškim kadrom in izme​njavo dobrih praks nudenja podpore.

srce5.png

Diskusijo je vodila Tona Radobolja.


Center za e-učenje SRCE se bo novembra 2019 pridružil dogodku Izmenjava izkušenj didaktične uporabe IKT v visokošolskem pedagoškem procesu, ki bo v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani letos potekal na Univerzi v Mariboru. Spremljajte dogodke in novice Centra za podporo poučevanju UM na spletni strani didakt.um.si.

Center_logo.png


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava