Skip Navigation Linksdogodek

torek, 13. 11. 2018 09:00 - 11:00
Dogodek

 

Vabljeni na

 

slovesno predajo robota za izobraževalne namene,

 

ki ga Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru

 

donira podjetje PROFIDTP, d. o. o.

 

 

Slovesnost bo potekala v torek, 13. novembra 2018, ob 9. uri

v prostoru B-304 na FS UM, Smetanova 17, Maribor.

 

 

Na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru si prizadevajo študentom zagotoviti čim boljše pogoje za študij, kar vključuje tudi uvajanje naprednih tehnologij v izobraževalni proces. Podjetje PROFIDTP, d. o. o., s katerim že dlje časa zelo uspešno sodelujejo pri organizaciji osrednjega slovenskega strokovnega dogodka s področja strojništva Industrijski forum ter v okviru strokovne revije IRT3000, je Fakulteti za strojništvo doniralo 60 cm visokega programabilnega humanoidnega velikega robota Blue NAO Evolution proizvajalca SoftBank Robotics Europe SAS. Omenjeni robot je v svetu najbolj prodajan te vrste za izobraževalne namene, ne uporablja se pa v industriji.

 

Robota bodo na fakulteti uporabljali za izobraževanje študentov, saj je robotika že vrsto let del predmetnika študijskih programov fakultete. Predstavnike fakultete veseli, da je podjetje PROFIDTP, d. o. o. v njih prepoznalo potencial za prenos najsodobnejših tehnologij na bodoče inženirske kadre, ki se bodo morali spopasti z izzivi industrije 4.0, ter se odločilo za donacijo, ki bo študentom bistveno olajšala osvajanje praktičnih znanj in nabiranje izkušenj že v času študija. Zato se podjetju PROFIDTP, d. o. o. in njegovemu direktorju Darku Švetaku za izvedeno donacijo in izkazano zaupanje v imenu fakultete ter njenih sedanjih in prihodnjih študentov iskreno zahvaljujejo.

 

Predviden program:

  • Pozdravni nagovor dekana FS UM
  • Pozdravni nagovor rektorja UM
  • Pozdravni nagovor direktorja podjetja PROFIDTP d. o. o.
  • Predstavitev robota in kratka demonstracija delovanja
  • Slovesna predaja robota

 

Vljudno vabljeni!

O dogodku
Čas dogajanja
torek, 13. 11. 2018 09:00 - 11:00
Vrsta dogodka
Dogodek
Organizator
FS
Lokacija
Fakulteta za strojništvo Univerze v Mariboru
B-304
Smetanova ulica 17, Maribor
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Prijava