Skip Navigation Linksdogodek

sreda, 13. 06. 2018 00:00 - 23:59
Dogodek

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani prirejajo dogodek, namenjen vsem univerzitetnim delavcem in delavkam, ki se srečujejo s študenti in študentkami tujci in z akademskimi kadri, ki prihajajo iz tujine. Prav tako je dogodek namenjen študentom in študentkam tujcem ter akademski sferi, ki se z vprašanjem vključevanja tujcev v svoje raziskovalne skupine in katedre pogosto srečuje v praksi ali se s to temo ukvarja iz družboslovnega in humanističnega zornega kota. 

 

 

Je nekatere stvari prenevarno vprašati? Kaj se zgodi akademičarkam in akademikom ter študentkam in študentom, ki si upajo postaviti nevarna vprašanja? Kako lahko vi pripomorete h krepitvi univerzitetnih vrednot in akademske svobode?

 

Dogodek bo izpeljan pod okriljem projekta Academic Refuge, ki si prizadeva izboljšati vključevanje študentk migrantk in študentov migrantov ter ogroženih akademičark in akademikov na evropske univerze. Projekt si prizadeva tudi za promocijo akademske svobode, akademskih vrednot in avtonomije.

 

Skupaj s študenti in študentkami z izkušnjo migracije, ogroženimi akademiki in akademičarkami ter ostalimi govorci in govornicami iz širše evropske regije bodo skušali premisliti vlogo univerz, nevladnih in vladnih organizacij pri spopadanju s problemom akademske svobode in vključevanja migrantov in migrantk ter ogroženih akademikov in akademičark v univerzitetni prostor.

 

Več informacij o vsebini dogodka najdete v priloženem vabilu in programu. Na dogodek se je potrebno prijaviti do 14. maja 2018 (prijavnico najdete na povezavi v priponki). Dodatne informacije: dr. Andreja Vezovnik (andreja.vezovnik@fdv.uni-lj.si)

O dogodku
Čas dogajanja
sreda, 13. 06. 2018 00:00 - 23:59
Priloge
Vrsta dogodka
Dogodek
Organizator
FDV Univerza v Ljubljani
Lokacija
FDV
Univerza v Ljubljani, Maribor
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Prijava