Karierni center

       kc.um.si


​Karierni center Univerze v Mariboru nudi raznovrstne aktivnosti za študente, diplomante, dijake in delodajalce. Univerza v Mariboru je v letu 2016 v okviru »Javnega razpisa za sofinanciranje nadgradnje dejavnosti kariernih centrov v visokem šolstvu v letih 2015-2020«, ki ga je razpisalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, uspešno pridobila sredstva za izvajanje projekta »Nadgradnja dejavnosti Kariernega centra Univerze v Mariboru« iz Evropskega socialnega sklada (80 %) ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (20 %) skladno z Operativnim programom za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020. Projekt traja od 1. 7. 2015 do 30. 6. 2020. Več o evropski kohezijski politiki v Sloveniji najdete na povezavi: http://www.eu.skladi.si.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Aktivnosti Kariernega centra Univerze v Mariboru:

 

Individualno in skupinsko karierno svetovanje

Na kariernem svetovanju lahko študenti, diplomanti in dijaki izboljšajo svoje zaposlitvene veščine in kompetence ter poglobijo znanja o kariernem načrtovanju.

Karierni svetovalci s pomočjo različnih svetovalnih tehnik ter orodij (vprašalniki ipd.), ki svetovancem pomagajo pri samospoznavanju, študentom, diplomantom in dijakom pomagajo pri kariernih odločitvah. Poleg svetovanja glede tega, kako napisati spremno pismo in življenjepis, kako oblikovati karierni portfolio ter izpeljati zaposlitveni razgovor, jim nudijo tudi informiranje o trgu dela in načinih iskanja zaposlitve.

 

Karierni svetovalci so na fakultetah na voljo v času uradnih ur.

 

Dogodki

Karierni center Univerze v Mariboru organizira raznovrstne dogodke, kot so predavanja, seminarji, delavnice, okrogle mize ter karierni sejem Karierna tržnica, kjer lahko študenti in diplomanti navežejo stik z različnimi delodajalci ter z njimi opravijo tudi hitri zaposlitveni razgovor. Študentom so na voljo tudi predstavitve delodajalcev na fakultetah ter obiski potencialnih delovnih okolij. Več o dogodkih tukaj.

 

Informiranje o prostih delovnih mestih in praksah ter splošnih možnostih zaposlitve

Študenti in diplomanti Univerze v Mariboru so o aktualnih prostih delovnih mestih in študijskih praksah – tako v Sloveniji kot tujini – obveščeni preko spletnega portala Karierna tržnica, Facebook profila in spletne strani Kariernega centra UM. Slednja vsebuje tudi veliko informacij o zaposlitvenih možnostih ter razvoju karierne poti. 

 

Sodelovanje z delodajalci

Karierni center UM delodajalcem nudi več možnosti sodelovanja: ob brezplačnem oglaševanju prostih delovnih mest in praks nudi tudi vpogled v življenjepise študentov in diplomantov na spletnem portalu e-Karierna tržnica, vzpostavitev stika z zainteresiranimi študenti in diplomanti, predstavitev delodajalcev na fakultetah ter v njihovem delovnem okolju.

Z namenom vzpostavitve in razširitve aktivnega sodelovanja med Univerzo v Mariboru in delodajalci Karierni center UM omogoča delodajalcem, da razpišejo teme diplomskih in seminarskih nalog, za katere potrebujejo strokovne rešitve.

 

Vse aktivnosti Kariernega centra Univerze v Mariboru so za udeležence brezplačne.evropski-socialni-sklad.jpg                                             MIZS_slo.jpg

Urednik strani: Služba za izobraževanje in študij
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava