Začetek kariere raziskovalca

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Raziskovalec je vse bolj prepoznavni, atraktivni poklic​ raznolikih karier.  Če ste lastnik diplome, s katero se lahko vpišete v doktorski študijski program, lahko postanete raziskovalec tudi vi. Možnost zaposlitve in pridobivanje delovnih izkušenj ob priznanih znanstvenikih doma in v tujini omogočajo:
  • Javni razpis​ za spodbujanje raziskovalcev na začetku kariere 2.1​​.

Poizvedba za kadri – priložnost za zaposlitev novih raziskovalcev na Univerzi v Mariboru


Na podlagi Javnega razpisa za spodbujanje raziskovalcev na začetku kariere 2.1 (št. Razpisa 54421/2018) iščemo doktorje znanosti za sodelovanje v okviru novih zaposlitev za potrebe skupnega raziskovanja z gospodarskimi družbami v različnih programskih skupinah na vseh 17-ih fakultetah članicah Univerze v Mariboru.


Profili, ki so primerni za prijavo na razpis so doktorji znanosti iz vseh strokovnih področij, ki so  doktorirali v obdobju od 1. 1. 2011 do 5. 10. 2018 in niso bili dne, 13. 7. 2018, zaposleni na Univerzi v Mariboru. Predvideno trajanje zaposlitve bo od 1. 4. 2019 do 31. 3. 2022, predvidoma na delovnem mestu H01900 – ASISTENT Z DOKTORATOM IX (M/Ž). Raziskovalno delo bo potekalo pretežno v programski skupini fakultete članice Univerze v Mariboru v kombinaciji in deloma (najmanj 9 mesecev v celotnem trajanju zaposlitve) pa tudi pri sodelujoči gospodarski družbi. Zaposlitev se bo izvedla le v primeru, da bo dotična prijava izbrana na »Javnem razpisu za spodbujanje raziskovalcev na začetku kariere 2.1«.

Prijava na razpis se bo pripravila na podlagi strokovnega interesa kandidata/-ke, skladno s prioritetami Slovenske strategije pametne specializacije (S4) in pripadajočimi fokusnimi področji in tehnologijami (teme so podrobneje razčlenjene v priloženi tabeli) in raziskovalnimi usmeritvami programske skupine ter sodelujoče gospodarske družbe. Prijave na razpis lahko oddajo vse fakultete članice Univerze v Mariboru oziroma njihove programske skupine.


Kandidate/-ke, ki izpolnjujejo pogoje iz omenjenega razpisa, dobro obvladajo angleški jezik ter imajo veselje za raziskovalno delo, vabimo, da kontaktirajo programske skupine oz. pošljejo sporočilo o nameri z dokazili o izobrazbi ter kratek življenjepis na e-naslov tto@um.si do vključno 5. 9. 2018. 


Kandidati/-ke v sporočilu navedite tudi področje oz. področja, za katera izkazujete strokovni interes (v priponki tabela prioritet Slovenske strategije pametne specializacije (S4) in pripadajočih fokusnih področij in tehnologij).


SL_Povzetek_Raziskovalci na začetku kariere 21.pdf


Raziskovalci na začetku kariere prispevajo k dvigu raziskav, kadrovskemu pomlajevanju raziskovalnih skupin, pedagoškemu delu na univerzah, krepitvi visokokvalificiranih zdravnikov raziskovalcev na klinikah in krepitvi človeških virov za potrebe uporabnikov iz javnega in zasebnega sektorja različnih znanstvenih področijh. 

 ​​​​​​​​
Urednik strani: Oddelek za raziskovalno in umetniško dejavnost
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava