Optimizacija poslovnih procesov z uporabo analitike metrik

Trajanje projekta: 17.3.2014 - 30.9.2014

Partnersko podjetje, delovni mentor: U2G d.o.o., Sandi Vidovič

Pedagoški mentor: red. prof. dr. Samo Bobek

Podjetje U2G d.o.o. je visokotehnološko podjetje, ki je v svoje delovanje v okviru razvoja spletne aplikacije Sportwip s sodelovanjem v razpisu Po kreativni poti do praktičnega znanja vključilo šest študentov s področja ekonomskih in poslovnih ved ter računalniškega področja. Projekt je bil zasnovan tako, da so študenti ves čas aktivno sodelovali v procesih analiziranja metrik, njihove obdelave in razumevanja dobljenih podatkov. Postavitev metrik in njihova analiza namreč podajata ključne podatke o ustreznosti merjene metrike, kar pa je ključnega pomena za viralnost poslovnih procesov.

Namen projekta, ki se je izvajal med marcem in septembrom, je bil sledeč: • izboljšati praktično znanje študentov in jim omogočiti vpogled v razvoj delovanja mladega, perspektivnega, visokotehnološkega podjetja; • Seznaniti študente z najnovejšimi svetovnimi trendi; • Sodelovanje visokošolskega zavoda z gospodarstvom in obojestranski prenos znanja ter izkušenj; • Vzpostavitev lažjega prehoda študentov s fakultete v realno delovno okolje in gospodarstvo; • Povečanje konkurenčnosti gospodarstva oz. razvoj gospodarstva.

Namen projekta je bil po oceni vseh soudeleženih v projektu dosežen in je prinesel pozitivne rezultate. Razumevanje delovanja in gibanja trendov (svetovnega) gospodarstva s strani študentov se je opazno izboljšalo, prav tako pa se je okrepilo sodelovanje podjetja z visokošolskim zavodom.

​​​​

​​​​

​​