Center za podporo poučevanju UM

​​​​​​​​​​​​​​​​Podporna služba Center za podporo poučevanju UM (Oddelek za izobraževanje in študij) izvaja podporo za pedagoški kader UM na področju didaktične uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije v pedagoškem procesu.


Z razvijanjem ​​​​​​spretnosti in digitalnih veščin za uporabo IKT v pedagoškem procesu se omogoči učinkovit prenos znanja od izvajalcev do študentov. Z izobraževalnimi aktivnostmi Centra za podporo poučevanju UM, ki je bil ustanovljen v okviru projekta Didakt.UM, se ustvarjajo nove možnosti za izpopolnjevanje pedagoškega kadra, s čimer Univerza v Mariboru spodbuja oblikovanje okolja z najboljšimi možnostmi za poučevanje, ki so v sodobni, digitalno podprti družbi pogosto podkrepljene z IKT. Prav tako spodbuja modernizacijo visokošolske didaktike s preudarno uporabo IKT.

Pomembna prednost izobraževalnih aktivnosti Centra je priprava delavnic po meri, kjer so v ospredju dejanske potrebe pedagoških delavcev. S tovrstnimi ciljno naravnanimi delavnicami, ki se pripravijo na podlagi specifičnega interesa, podporna služba zajema najširši možni spekter zanimanj uporabnikov. Dodatna prednost je časovna in prostorska prilagodljivost. Le-ta je še posebej izrazita pri delavnicah na daljavo, ki potekajo v učnem e-okolju Moodle UM.

​Udeležba na delavnicah Centra za podporo poučevanju UM je za visokošolske učitelje in sodelavce UM ovrednotena s točkami. 

E-naslov podporne službe: didakt@um.si
Spletna stran podporne službe: didakt.um.si​

 
Natalija Špur
vodja Centra za podporo poučevanju UM
natalija.spur@um.si
02/23 55 340

Katja Breznik
samostojna strokovna delavka
katja.breznik@um.si
02/23 55 222

Lucia Klasinc​
samostojna strokovna delavka
lucia.klasinc1@um.si
02/23 55 233

dr. Jasmina Kolbl
samostojna strokovna delavka
jasmina.kolbl@um.si
02/23 55 347

Eva Kranjec
samostojna strokovna delavka
eva.kranjec@um.si
02/22 93 669

dr. Miro Puhek
samostojni strokovni delavec
miro.puhek@um.si
02/23 55 220

 Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in E​vropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
 

Urednik strani: Katja Breznik
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava