Mednarodne lestvice razvrščanja univerz

​​​​Univerza v Mariboru je uvrščena na različne mednarodne lestvice razvrščanja univerz (U-Multirank, Times Higher Education World University Rankings, QS World University Rankings, U.S.News Best Global Universities, UI GreenMetric World University Ranking, Webometrics Ranking of World Universities, Google Scholar Citations…). Ob tem na UM redno spremljamo trende ter pripravljamo analize v zvezi z uvrstitvami. Mednarodne lestvice razvrščanja univerz so namreč eno izmed orodij za merjenje kakovosti dejavnosti in primerjavo s tujimi visokošolskimi institucijami. 


M​ednarodne lestvice razvrščanja na osnovi javno objavljene metodologije izdelajo številčno oceno kakovosti študijskih programov, dejavnosti, institucij ali nacionalnih visokošolskih sistemov. Lestvice merijo in primerjajo akademske dosežke na osnovi kvantitativnih kazalnikov in s tem spodbujajo doseganje akademske odličnosti. Lestvice so se v mednarodnem visokošolskem prostoru uveljavile kot vir informacij in kot eno izmed orodij za spremljanje kakovosti.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Na Univerzi v Mariboru redno spremljamo več lestvic in primerjmo njihove rezultate na nacionalnem in mednarodnem nivoju. Informacije in uvrstitve UM na posamezni lestvici so prikazane na desnih zavihkih. 


001.png

​​002.png
shutterstock_628172651.jpg

Urednik strani: Oddelek za razvoj in študentske zadeve
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava